شیر

به عقیده کارشناسان محصولات لبنی ایران شیر یک ماده غذایی فوق­ العاده مفید است که باید در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد.

شیر

از دیرباز شیر و لبنیات جایگاه خاصی در برنامه­ی غذایی ایرانیان داشته است.

شیر یک ماده غذایی فوق­ العاده مفید است که باید در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد.

با این حال بعضی­ ها طعم شیر را دوست ندارند.

پس با توجه به نیاز بدن،باید سعی کنند از فرآورده ­های دیگر شیر بهره بگیرند.

همه محصولاتی که امروزه به شکل شیرموز، شیرعسل، شیرخرما، شیرکاکائو، شیرنسکافه و…

در بازار وجود دارد، فرآورده ­های ترکیبی است که با شیر مخلوط شده و در واقع به منظور ایجاد تنوع و پذیرش بیشتر برای مصرف ­کننده تهیه می ­شود.

از شیر برای تهیه لبنیات نظیر خامه، کره، ماست، پنیر، کشک، شیر خشک و بسیاری فراورده‌های دیگر استفاده می‌شود.

محصولات لبنی ایران : حدود ۸۵ درصد شیر خوراکی انسان‌ها از گاو، ۱۱ درصد از گاومیش

و بقیه از بز، گوسفند و شتر دوشیده می‌شوند.

در سراسر جهان، حدود ۶ میلیارد مصرف‌کننده­ی شیر و فراورده‌های لبنی زندگی می‌کنند .

بیش از ۷۵۰ میلیون نفر در مزارع خانوادگیِ خود به تولید لبنیات مشغول هستند.

در کشورهای در حال توسعه شیر یک عنصر کلیدی در راه بهبود تغذیه و امنیت غذایی محسوب می‌شود.

مصرف شیر بطور روزانه به سلامت بدن و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند.

شیر به لحاظ ارزش پروتئینی از اهمیت ویژه‌ای در بین موادغذایی برخوردار است .

به لحاظ اقتصادی نیز جهت تأمین پروتئین مورد نیاز بدن استفاده از شیر مقرون به صرفه می‌باشد.

قابل ذکر است میزان ارزش غذایی یک لیتر شیر بیشتر از ۲۰۰ گرم گوشت می‌باشد.

پروتئین موجود در شیر و فرآورده‌های آن در مقایسه با منابع دیگر پروتئین‌های حیوانی و گیاهی ارزان‌تر و از ارزش بیولوژیکی بالایی برخوردار هستند.

در کشورهای صنعتی افزایش تولید شیر و توسعه صنایع تبدیلی، تأثیر به‌سزایی در میزان مصرف شیر و فرآورده‌های آن داشته است.

محصولات لبنی ایران می گوید مصرف سرانه یک اروپایی به ۳۰۰ کیلوگرم شیر در سال می‌رسد.

در ایران با توسعه دامداری ­ها و صنایع تبدیلی شیر، مصرف سرانه شیر و فرآورده‌های لبنی نسبتاً افزایش یافته است و باید اشاره نمود که این محصول نسبتاً ارزان و غنی از مواد مغذی می‌باشد.

شیر و فرآورده‌های آن سرشار از ویتامین‌های محلول در آب هستند که تقریبا‌ً می‌تواند تمام ویتامین‌ موردنیاز بدن را تأمین کنند.

شیر حاوی ویتامین‌های محلول در چربی‌ و مواد معدنی است که مهم‌ترین آن کلسیم می‌باشد.

مفیدترین منبع کلسیم در میان موادغذایی، شیر و فرآورده‌های آن است که ۸۵ درصد کلسیم رژیم غذایی کشورهای توسعه یافته را تشکیل می‌دهد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *