پنیر

محصولات لبنی ایران : پنیر یکی از فرآورده‌های لبنیات است که از شیر بریده شده (ترش شده) حیوانات تهیه می­شود.

معمولاً در تهیه پنیر از شیر گاو استفاده می­کنند.پنیر

گرچه گاهی شیر بز، گوسفند یا حتی گاومیش هم به کار می­رود.

اغلب، برای ترش کردن شیر از پنیر مایه استفاده می­کنند ولی گاهی سرکه یا آبلیمو هم استفاده می­شود.

پنیر مایه، آنزیمی است که در قدیم از بافت داخلی شکم گوساله بدست می­ آمد.

امروزه ماده جایگزین آن در آزمایشگاه تهیه می­شود و به عنوان پنیر مایه کاربرد دارد.

برای کاهش Ph، تغییر بافت و ایجاد طعم بهتر، به پنیر باکتری اضافه می­کنند.

رنگ طبیعی پنیر از سفید تا زرد متغیر است.

به برخی از انواع پنیر هم ادویه اضافه می­کنند که به دلیل ایجاد تنوع در تولید انواع پنیر می­باشد.

انواع و طعم­های مختلف پنیر به نوع باکتری به کار رفته، میزان چربی شیر، تنوع در مدت زمان، و نحوه­ی عمل آوردن پنیر بستگی دارد.

از دیگر عوامل مؤثر می­توان به رژیم غذایی حیوانی که شیر آن برای پنیر مورد استفاده قرار گرفته و همچنین نوع ادویه­جات اضافه شده به پنیر، اشاره نمود.

در سراسر دنیا تعداد بسیار زیادی از انواع پنیر وجود دارد که پنیرهای مورد استفاده در ایران به چند نوع پنیرختم می­شود مانند :

  • پنیر لیقوان
  • پنیر موتزارلا
  • پنیر فتا یا دانمارکی
  • پنیر پیتزا
  • پنیر سفید

 طبق بررسی های محصولات لبنی ایران بزرگترین تولید کننده پنیر در ایران شهرستان گلپایگان است.

پنیر شامل مواد مغذی فراوانی است، مانند:

  • پروتئین
  • کربوهیدرات
  • چربی­های اشباع شده
  • ویتامین­ها و مواد معدنی
  • ویتامین A
  • روی
  • ریبوفلاوین یا ویتامین B2
  • سلنیوم
  • سدیم
  • ویتامین B12
  • فسفر
  • کلسیم یا ویتامین D
  • ویتامینK2
  • فیبر
  • آهن

در پنیر ماده­ای به نام تیرامین وجود دارد که اگر در مغز تجمع یابد، باعث کندی ذهن می­شود.

البته این ماده توسط یک نوع آنزیم موجود در بدن انسان می­تواند تجزیه شود ولی این آنزیم تا حد مشخصی فعال است.

برای فعالیت بیشتر این آنزیم باید میزان مس را در بدن زیاد کرد و این کار با خوردن گردو که حاوی مقداری مس است، انجام می­شود.

از فواید و خواص فوق ­العاده پنیر برای بدن می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن استخوان قوی
  • بهبود سلامت قلب
  • جلوگیری از سلول­های سرطانی
  • جلوگیری از دیابت
  •  مفید برای پوکی استخوان
  • تولید ماهیچه
  • سلامت دندان
  • درمان فشار خون بالا
  • کاهش استرس
  • درمان میگرن
  • چربی­های طبیعی مفید برای بدن
  • منبع پروتیین غیر گوشتی
  • بهبود سیستم ایمنی بدن
  • درمان بی­خوابی
  • موثر برای آرتروز.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *