کره

از نظر محصولات لبنی ایران کَره روغنی است که از خامه ­ی شیر یا دوغ می‌گیرند.

کره

کره روغن ناگداخته و چربی‌ای است که از چرخ‌کردن شیر در چرخ‌های کره‌گیری به دست می‌آید و انواع مختلفی دارد :

کره شیرین با نمک طعام، کره شیرین بدون نمک طعام، کره ترش با نمک طعام، کره ترش بدون نمک طعام.

کره معمولاً به‌صورت قالبی فروخته می‌شود موادی که در بسته‌بندی کره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

باید غیرقابل نفوذ به چربی، نور، مواد بودار و رطوبت باشند.

اگر بسته‌بندی مناسب نباشد، سطح کره زرد پررنگ شده و در واقع اکسید می‌شود.

رنگ کره باید طبیعی بوده و حد آن بین سفید خامه‌ای تا زرد کهربایی و فاقد هر گونه خال و لکه باشد.

بافت کره باید یکنواخت بوده و به صورت دانه‌ای نباشد.

در هر مقطع برش کره، قطرات آب و حباب‌های هوا دیده نشود.

کره باید دارای طعم طبیعی بوده و عاری از هر گونه طعم و عطر نامناسب غیرطبیعی، ترشیدگی، تندی، پنیری و… باشد.

محصولات لبنی ایران : کره از منابع مهم انرژی و ویتامین A است و معمولاً در وعده صبحانه مصرف می‌شود.

در زیست‌شناسی در گروه لیپید‌ها قرار می‌گیرد.

اصولاً کره باید در جای خنک نگهداری شود و دور از نور آفتاب قرار گیرد.

قابلیت نگهداری کره به دما بستگی دارد و برای نگهداری طولانی مدت باید در دمای ۱۸ – درجه سانتی‌گراد قرار گیرد.

همچنین در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد فقط به مدت یک هفته می‌توان آن را نگه داشت.

کره نباید در نزدیکی مواد بودار و همچنین به مدت طولانی در تماس با برخی از فلزات مانند مس قرار گیرد.

بافت کره باید یکنواخت بوده و به صورت دانه‌ای نباشد و در هر مقطع برش کره، قطرات آب و حباب‌های هوا دیده نشود

برخلاف باورهای عمومی مردم که معتقدند خوردن کره و پنیر موجب حمله قلبی می‌شود،

در واقع مصرف فرآورده‌های لبنی خطری را متوجه این عضو مهم در بدن نمی‌کند.

متخصصان دانشگاه براون در آمریکا دریافتند که حتی در افرادی که بیش از نیم کیلو پنیر خوردند خطر بروز حمله قلبی شدت پیدا نکرد.

این کارشناسان معتقدند که چربی‌های اشباع شده در لبنیات تحدیدی برای قلب محسوب نمی‌شوند.

از سوی دیگر سایر ریزمغذی‌ها مثل کلسیم و ویتامین D موجود در لبنیات می‌توانند از قلب در برابر بیماری‌ها محافظت کنند.

اگر در مصرف هر ماده غذایی رعایت تعادل را بنمایید، می‌توانید از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *